Therapeut Jolande

Psycholoog Breda - Therapeut Jolande

Jolande Rommens-Musquetier

Ik ben sinds 2013 werkzaam in de gezondheidssector als ambulant psychosociaal begeleider via een thuiszorgorganisatie en in 2013 gestart met mijn eigen praktijk als psychosociaal counselor en coach. Ik ben begonnen met het individueel behandelen van mensen met angst, stress en depressieklachten.

Daarvoor heb ik 30 jaar voor politie en justitie gewerkt vanaf 1987 in de opsporing en slachtofferzorg. Ik heb daar administratie juridisch werk gedaan en in de internationale opsporing gezeten. Daarna heb ik het slachtofferloket bij het Openbaar Ministerie in Breda opgezet en geleid als projectleider en ben ik leidinggevende bij het OM Breda/Middelburg geweest van het slachtofferloket en andere administratief juridisch afdelingen.

Later ben ik mij gaan specialiseren in relatieproblemen en ben ik relatietherapeut geworden. Ik heb mijn (familie) mediation certificaten gehaald alsmede relatietherapeut certificaten en certificaat systemisch werken.

Relatie en gezinsproblemen kunnen divers zijn. Dat kan gaan om communicatieproblemen, agressie problematiek, ruzies en conflicten bij partners of in het gezin, assertiviteitsproblemen, jaloezie, psychische mishandeling, huiselijk geweld, overspel, vreemdgaan of scheidingsproblematiek.

Vrouwen in de overgang en menopauze

Verder heb ik een expertise als het gaat om vrouwen in de overgang en menopauze. Ik heb hier een boek over geschreven: Openhartig over de Overgang en beheer de grote Facebookgroep Overgang/Menopauze.

Vrouwen in de overgang menopauze hebben vaak meer dan gemiddeld last van psychische klachten als stemmingswisselingen, angst en paniekgevoelens, stress en burn-out of depressieve gevoelens.

Deels komt dit door de hormonale wisselingen en deels doordat je in die levensfase de balans opmaakt en hebt te dealen met het ouder worden (midlife) en hoe je de toekomst verder nog wilt invullen. Dit kan heftige gevoelens oproepen. Door afname van vrouwelijk hormonen kunnen vrouwen daarom anders in hun relatie en tot hun gezin en werk gaan staan. Scheidingen komen op deze leeftijd dan ook regelmatig voor.


Oplossingsgerichte methodiek

Wat mij enthousiast maakt is om mensen te helpen bij het oplossen van hun psychosociale problemen. Of dat nou problemen zijn op persoonlijk vlak, in relaties of met betrekking tot hun zakelijk functioneren.

Ik werk graag met mensen waarbij ik uitga van een persoonlijke maatwerk aanpak. Ieder mens is net weer even anders en iedere situatie is uniek.

Ik help en begeleid je met een oplossingsgerichte methodiek naar een betere kwaliteit van leven waarin je je beter, fitter en gelukkiger gaat voelen. Je krijgt inzicht in wat er speelt en wat je er zelf aan kunt doen. Door het oplossen van conflicten of andere psychosociale problematiek sta je daarna weer sterker in je schoenen en je leven.

Ik hou van een kwinkslag of wat humor, sta stevig in mijn schoenen en stel verdiepende vragen waar je echt over aan het nadenken wordt gezet. Ook krijg je vaak oefeningen of thuisopdrachten waardoor je actief bezig bent met je eigen ontwikkeling en herstelproces.

Je krijgt middels counseling inzicht in jezelf en wat je belemmert en blokkeert. Dit doe je in je eigen tempo waarbij ik me als therapeut aanpas aan jouw probleemstelling en je hulpvraag.

In mijn vrije tijd lees ik graag, wandel en train ik graag met onze hond en vind ik tuinieren fijn om te doen. Verder doe ik graag vrijwilligerswerk voor het Centrum Jeugd en Gezin als opvoedondersteuner, trainer positief opvoeden en ben ik buurtbemiddelaar.

Opleiding en achtergrond

Ik ben HBO opgeleid psychosociaal counselor waarbij ik werk vanuit de oplossingsgerichte en positieve psychologie. Ik heb in het verleden bij justitie en politie gewerkt ondermeer als administratief juridisch medewerker, slachtofferhulpmedewerker, procesmanager en leidinggevende.

Ik ben lid van het NFG en van de koepelorganisatie RBCZ.


Opleiding en trainingen

 • Ik heb een HBO opleiding Psychosociaal Counselor met HBO diploma afgerond 7 april 2015 van opleidingsinstituut NHA i.s.w.m. Psychodidact.

Bijscholingen cq certificaten voor:

 • 2018: EFT relatietherapie via EFT Netwerk Nederland
 • 2018: Systemisch werken via NEM Breda
 • 2017: Hormonale Veranderingen bij de Vrouw via Care for Women
 • 2017: Acceptance and Commitment Therapy via Psychodidact
 • 2016: EMDR via NEM Breda
 • 2016: Positieve Psychologie – University of N. Carolina
 • 2016: Familiemediation via Mediasi Academy
 • 2015: MfN mediation basis via Mediasi Academy


Registraties:

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NFG nr 8205 en bij het RBCZ als High Quality Therapist nr. 810345R (ned. federatie gezondheidszorg en register beroepsbeoefenaren complementaire zorg) Verder ben ik collectief aangesloten voor klachten via de NFG bij Quasir.

 • AGB-codes:
  > AGB therapeut: 90100574
  > AGB praktijk: 90060177
 • NFG nr 8205
 • RBCZ nr 810345R
 • KvK Breda 57102295

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust even contact met mij op.

Jolande Rommens-Musquetier

Contact met Jolande
Meer over:

Psycholoog Breda - Home

Psycholoog Breda

Wij zijn Jolande en Sven, therapeut en psycholoog. Bij Psycholoog Breda kun je terecht voor individuele therapie, emdr-therapie, kindertherapie en relatietherapie.

We ontvangen mensen met allerlei klachten zoals angst en paniek, burnout en stress, depressie, piekeren, relatieproblemen, rouwverwerking en trauma’s.

Psycholoog Breda >>

Relatietherapie

Relatietherapie

Of je nu bij elkaar wilt blijven of uiteindelijk toch besluit te scheiden of al gescheiden bent, relatietherapie levert altijd inzicht en hulp bij communicatie problemen op.

Relatietherapie >>


Psycholoog Breda - Therapeut Jolande Psycholoog Breda - Psycholoog Sven
psycholoog breda Psycholoog Breda
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Wij zijn aangesloten bij en/of:

nfg-rbcz-batc
psycholoog breda Psycholoog Breda - Jolande
Paardeweide 5c
4824 EH Breda
psycholoog breda Psycholoog Breda - Sven
Gasthuisstraat 8
4811 MH Breda
Top