Boosheid en ruzie in relatie

Psycholoog Breda bij boosheid en ruzie in relatie

Ruziepatronen door boosheid en woede

Heel vaak zie ik cliënten die verzeild raken in ruziepatronen. Ze weten dan niet meer goed hoe ze hier uit moeten komen. Telkens komen ze weer in dezelfde cirkeltjes uit zonder dat er iets verandert of verbetert. Dit noemen ze in de psychologie: disfunctioneel gedrag.

ruzie in relatie
Het is gedrag wat niet leidt tot een oplossing van een conflict. Sterker nog het maakt het op den duur enkel erger want er komt een moment dat een of allebei niet eens meer ruzie maken maar het bij voorbaat al opgeven. Het vechtgedrag gaat dan over in vermijdingsgedrag of vluchtgedrag.


Relatietherapie

Relatietherapie is dan vaak wel een aanrader om die negatieve patronen te doorbreken. Als partners leren om uit het ruziepatroon te blijven door functioneler met elkaar te communiceren als er iets speelt dan zie je vaak veel veranderen in de interactie en verbinding tussen de partners. Dat is mooi om te zien.

Ze zijn er vaak zelf heel verbaasd over, dat het zo ook kan. Hiermee wordt (passieve) agressie voorkomen en heeft het gesprek een functionele waarde. Er wordt echt contact gemaakt, verbinding gemaakt en er wordt geluisterd om dingen te verbeteren. Daar gaat het uiteindelijk om.

Als beide partners bereid zijn om hier aan te werken dan kan je vaak al snel resultaten bereiken. Dat geeft dan weer hoop en een beter gevoel naar elkaar toe wat een positieve cirkel in werking zet.


Contact met mij

Heb jij last van boosheid en wil je hier verandering in? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!


Psycholoog Breda - Therapeut Jolande

Jolande

✓ Therapie & coaching
✓ EMDR-therapie
✓ Relatietherapie

Wat mij enthousiast maakt is om mensen te helpen bij het oplossen van hun psychosociale problemen. Of dat nou problemen zijn op persoonlijk vlak, in relaties of met betrekking tot hun zakelijk functioneren.

Ik ben lid van het NFG en van de koepelorganisatie RBCZ.

Contact met Jolande >>
Meer over:

Relatietherapie

Relatietherapie

Of je nu bij elkaar wilt blijven of uiteindelijk toch besluit te scheiden of al gescheiden bent, relatietherapie levert altijd inzicht en hulp bij communicatie problemen op.

Relatietherapie >>


Psycholoog Breda - Therapeut Jolande Therapie Breda Relatietherapie - Angel
Wij zijn aangesloten bij en/of:

nfg-rbcz-batc
psycholoog breda Psycholoog Breda - Jolande
Paardeweide 5c
4824 EH Breda
psycholoog breda Psycholoog Breda - Angel
Bastionstraat 13
4817 LD Breda
Top