Kindertherapie

Gezinstherapie Breda - Psycholoog Sven

Voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar

Als er één ding is wat kinderen typeert is dat ze continue in ontwikkeling zijn. In dit proces van ontwikkelen en opgroeien zijn zowel omgevingsfactoren als de genetische blauwdruk krachten die beïnvloeden.

Een vooraanstaande opvatting in de ontwikkeling van kinderen is dat zij bepaalde stadia doorlopen waarin zij het een en ander hebben te doen, voordat natuurlijke doorstroom naar de volgende fase mogelijk wordt. Denk aan het leren van het doen van de behoefte op de wc, omgaan met verwachtingen van de omgeving, schoolgang, het proces van loskomen van de ouders in de pubertijd, enzovoort.

In al deze stadia kunnen zich periodes voordoen waarin het kind lijkt te stagneren in zijn ontwikkeling. Er ontstaat een achterstand en/of probleemgedrag. Soms kan dit probleemgedrag ook worden veroorzaakt door aanleg. Denk aan ADHD, vormen van autisme, taalontwikkelingsstoornissen en dyslextie / dyscalculie.

In beide gevallen is er wat aan te doen. Gaan we met het kind een traject in waarin de achterstanden worden weggewerkt of gaan we kijken hoe het kind zo goed mogelijk kan leren omgaan met zijn of haar beperking en nemen we daar ook de omgeving in mee.


Kindertherapie

Wanneer kindertherapie en jongerentherapie?

Als je het volgende herkent bij je kind of in jullie situatie, dan kan begeleiding / behandeling gewenst zijn:

✓ ADHD
✓ Vormen van autisme
✓ Dyslexie / dyscalculie
✓ Grensoverschrijdend gedrag
✓ Pestgedrag
✓ Scheidende ouders
✓ Sterfgevallen of andere ingrijpende gebeurtenissen
✓ Veranderingen in karakter (bijvoorbeeld erg stil worden)
✓ Veranderingen van leefomgeving
✓ Teruglopende prestaties op school


Contact met mij

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Psycholoog Breda - Psycholoog Sven

Sven

Het geeft mij ontzettend veel energie en voldoening om mensen te zien groeien, soms boven zichzelf uit te zien stijgen en dat men het gevoel (terug) krijgt de controle over hun eigen leven weer in eigen hand te hebben.

Ik ben lid van het BACP.

Meer over Sven >>
Contact met Sven >>
Meer over:

Psycholoog Breda - Home

Psycholoog Breda

Wij zijn Jolande en Sven, therapeut en psycholoog. Bij Psycholoog Breda kun je terecht voor individuele therapie, emdr-therapie, kindertherapie en relatietherapie.

We ontvangen mensen met allerlei klachten zoals angst en paniek, burnout en stress, depressie, piekeren, relatieproblemen, rouwverwerking en trauma’s.

Psycholoog Breda >>
Meer informatie
Voor meer informatie over gezinsproblemen, tips en lotgenotenverhalen, zie:Psycholoog Breda en Relatietherapie breda: Kindertherapie, kindercoaching, jongerentherapie en jongerencoaching in de regio Breda, Prinsenbeek, Etten-Leur, Oosterhout, Dongen, Rijen. Je bent welkom.


Psycholoog Breda - Therapeut Jolande Psycholoog Breda - Psycholoog Sven Therapie Breda Relatietherapie - Angel
Wij zijn aangesloten bij en/of:

nfg-rbcz-batc
psycholoog breda Psycholoog Breda - Jolande
Paardeweide 5c
4824 EH Breda
psycholoog breda Psycholoog Breda - Sven
Gasthuisstraat 8
4811 MH Breda
psycholoog breda Psycholoog Breda - Angel
Bastionstraat 13
4817 LD Breda
Top